Ingredience
Postup
- Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme ve slané vodě doměkka. Necháme je zchladnout, oloupeme a překrájíme na menší kousky. Růžičky brokolice uvaříme na skus, scedíme a hned propláchneme studenou vodou. Celer a papriku očistíme. Cibuli oloupeme. Celer, cibuli a okurky nakrájíme na tenké plátky, papriku na kostičky. Vše dáme do velké mísy.
- Přidáme ančovičky, hořčici, dochutíme olivovým olejem a vinným octem. Osolíme, opepříme, a nakonec přidáme nasekaný kopr. Promícháme a necháme asi 2 hodiny rozležet.
- Kuřecí prsa podélně nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme a osolíme. Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce a rozmícháme. Osolíme, přisypeme mouku a vytvoříme hladké těstíčko. Do druhé mísy dáme kukuřičné lupínky a podrtíme je. Kuřecí plátky obalíme nejprve v těstíčku a pak je vložíme do kukuřičných lupínků, které na řízečky důkladně přitiskneme.
- V hluboké pánvi rozpálíme rostlinný olej a řízky v něm osmažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení je hned pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Řízky podáváme s bramborovým salátem a ozdobíme dílky citronu.

















