Šumavský řízek se zelným salátem
Skvělý recept na rodinný oběd.
Postup
- Brambory očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Hmotu necháme 5 minut odležet, pak z ní vymačkáme tekutinu. Do vymačkaných brambor přidáme vejce, polohrubou mouku, strouhanku, mléko, sůl, pepř, majoránku, drcený česnek a vše zpracujeme v těsto.
- Vařené uzené maso nakrájíme na plátky, které obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme tuk, na který vlijeme jednu naběračku bramborákového těsta a uhladíme do potřebného tvaru. Na těsto položíme plátek uzeného masa a přelijeme bramborákovým těstem, které zarovnáme tak, aby se na okrajích spojila dolní i horní vrstva těsta.
- Smažíme po obou stranách dozlatova. Usmažený řízek vyjmeme a necháme okapat na kuchyňských papírových utěrkách. Podáváme s jarním salátem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
451 KCal
20 %
19 %
-
Energie
1887 KJ
20 %
19 %
-
Sacharidy
35,6 g
40 %
36 %
-
Vláknina
2,7 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
24,8 g
39 %
37 %
-
Tuky
22,6 g
35 %
32 %
-
nasycené
5,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA