Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem
Česká klasika, která nikdy neomrzí.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 40 min
bez chladnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
847 KCal
38 %
35 %
-
Energie
3542 KJ
38 %
35 %
-
Sacharidy
70,2 g
80 %
70 %
-
Vláknina
8,3 g
28 %
28 %
-
Bílkoviny
33,0 g
52 %
49 %
-
Tuky
47,3 g
73 %
68 %
-
nasycené
11,2 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Společně restujeme asi 10 minut na sádle, osolíme, okmínujeme a necháme vychladnout. Brambory nastrouháme najemno do mísy.
- Přidáme vejce, sůl, krupici a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 16 kuliček, vytvoříme placku, naplníme masem a zabalíme. Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 12 minut.
- Cibuli na zelí nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na sádle dozlatova. Přidáme zelí, sůl, cukr a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Podle chuti dosolíme nebo dosladíme.
- Poslední cibule nakrájíme na kolečka a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ji necháme okapat na papírovém ubrousku. Knedlíky podáváme se zelím a cibulkou.