Plněné bramborové knedlíky s uzeným masem

Česká klasika, která nikdy neomrzí.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Na červené zelí:

Dohotovení:

Postup

  1. Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno. Společně restujeme asi 10 minut na sádle, osolíme, okmínujeme a necháme vychladnout. Brambory nastrouháme najemno do mísy.
  2. Přidáme vejce, sůl, krupici a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na 16 kuliček, vytvoříme placku, naplníme masem a zabalíme. Vaříme ve vroucí osolené vodě asi 12 minut.
  3. Cibuli na zelí nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na sádle dozlatova. Přidáme zelí, sůl, cukr a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Podle chuti dosolíme nebo dosladíme.
  4. Poslední cibule nakrájíme na kolečka a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ji necháme okapat na papírovém ubrousku. Knedlíky podáváme se zelím a cibulkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    847 KCal

    38 %

    35 %

  • Energie

    3542 KJ

    38 %

    35 %

  • Sacharidy

    70,2 g

    80 %

    70 %

  • Vláknina

    8,3 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    33,0 g

    52 %

    49 %

  • Tuky

    47,3 g

    73 %

    68 %

  • nasycené

    11,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.