Plněná jehněčí kýta s fazolkami

Na Velikonoce se tradičně vaří slavnostní oběd.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    476 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    1993 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    9,3 g

    11 %

    9 %

  • Vláknina

    4,8 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    44,3 g

    70 %

    65 %

  • Tuky

    27,8 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    12,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jehněčí kýtu očistíme, omyjeme, osušíme a ostrým nožem do ní prořízneme otvor. Cuketu a žampiony očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Orestujeme je na lžíci másla, ochutíme solí a provensálským kořením a necháme vychladnout. Připravenou směsí naplníme kýtu a kapsu uzavřeme párátkem nebo špejlí.
  2. Kýtu osolíme a zprudka ze všech stran opékáme na rozpáleném sádle asi 10 minut. Opečenou kýtu dáme do trouby, podlijeme trochou vody a pečeme asi 50 minut doměkka.
  3. Hotovou kýtu vyndáme a uchováváme v teple. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme
  4. moukou, orestujeme a zalijeme vodou. Necháme provařit, přecedíme a dochutíme solí. Kýtu vložíme zpět do omáčky a necháme prohřát.
  5. Na zbytku másla podusíme zelené fazolky (čerstvé nejprve předvaříme) a na tenké hranolky nakrájenou karotku. Podušenou zeleninu ochutíme vegetou a posypeme sezamovými semínky.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.