Plněná jehněčí kýta s fazolkami
Na Velikonoce se tradičně vaří slavnostní oběd.
Postup
- Jehněčí kýtu očistíme, omyjeme, osušíme a ostrým nožem do ní prořízneme otvor. Cuketu a žampiony očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Orestujeme je na lžíci másla, ochutíme solí a provensálským kořením a necháme vychladnout. Připravenou směsí naplníme kýtu a kapsu uzavřeme párátkem nebo špejlí.
- Kýtu osolíme a zprudka ze všech stran opékáme na rozpáleném sádle asi 10 minut. Opečenou kýtu dáme do trouby, podlijeme trochou vody a pečeme asi 50 minut doměkka.
- Hotovou kýtu vyndáme a uchováváme v teple. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme
- moukou, orestujeme a zalijeme vodou. Necháme provařit, přecedíme a dochutíme solí. Kýtu vložíme zpět do omáčky a necháme prohřát.
- Na zbytku másla podusíme zelené fazolky (čerstvé nejprve předvaříme) a na tenké hranolky nakrájenou karotku. Podušenou zeleninu ochutíme vegetou a posypeme sezamovými semínky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
476 KCal
22 %
20 %
-
Energie
1993 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
9,3 g
11 %
9 %
-
Vláknina
4,8 g
16 %
16 %
-
Bílkoviny
44,3 g
70 %
65 %
-
Tuky
27,8 g
43 %
40 %
-
nasycené
12,8 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA