Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    306 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1282 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    10,1 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    40,2 g

    64 %

    59 %

  • Tuky

    11,5 g

    18 %

    16 %

  • nasycené

    4,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na plátky a důkladně naklepeme. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli a anglickou slaninu nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme.
  2. Řízky osolíme, potřeme česnekem a hořčicí. Pak položíme anglickou slaninou a cibuli. Plátky masa překlopíme přes náplň a okraje sklepneme.
  3. Řízky obalujeme nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. V kastrole rozpálíme olej a řízky v něm po obou stranách osmažíme dozlatova (8-10 minut). Vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat. Podáváme s vařenými bramborami a dílkem citronu.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Jehněčí kolínko s hráškovým pyré a Yorkshirským pudinkem

Vyzkoušejte tradiční anglické jídlo, které vás ohromí svou lahodnou kombinací.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.