Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky

Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Na noky:

Na špenát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    751 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3142 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    44,3 g

    50 %

    44 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    49,9 g

    79 %

    73 %

  • Tuky

    40,7 g

    63 %

    58 %

  • nasycené

    16,2 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na měsíčky nakrájenou cibuli rozložíme v zapékací misce. Do masa uděláme ostrým nožem otvory na naplníme česnekem a nakrájenými kousky rozmarýnu.
  2. Vložíme do misky, osolíme, opepříme a přidáme zbylý česnek a rozmarýn. Pečeme při 180°C asi 60 minut. Po 10 minutách maso podlijeme 100 ml vody. V polovině maso otočíme.
  3. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme mouku, vejce a osolíme. Dobře promícháme a vypracujeme pevné těsto. Když je moc řídké, přidáme mouku.
  4. Na pomoučněném vále pak vyválíme těsto na váleček, rozdělíme ho na několik částí a nakrájíme na kousky asi 1 cm velké. Noky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 6 minut.
  5. Červenou cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky. Na rozehřátém oleji je pak restujeme asi 3 minuty. Nakonec přidáme špenát, sůl a pepř.
  6. Při pečení do šťávy k masu vmícháme na kousky nakrájené máslo. Necháme propéct. Maso podáváme nakrájené na plátky se špenátem a bramborovými noky.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutná celá rodina.

Plněné jehněčí řízky

Křehké maso s náplní, která potěší vaše chuťové pohárky.

Plněný jehněčí hřbet

Jehněčí maso se nejčastěji podává v období Velikonoc.

Jehněčí kolínko s hráškovým pyré a Yorkshirským pudinkem

Vyzkoušejte tradiční anglické jídlo, které vás ohromí svou lahodnou kombinací.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.