Ingredience
Postup
- Na měsíčky nakrájenou cibuli rozložíme v zapékací misce. Do masa uděláme ostrým nožem otvory na naplníme česnekem a nakrájenými kousky rozmarýnu.
- Vložíme do misky, osolíme, opepříme a přidáme zbylý česnek a rozmarýn. Pečeme při 180°C asi 60 minut. Po 10 minutách maso podlijeme 100 ml vody. V polovině maso otočíme.
- Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme mouku, vejce a osolíme. Dobře promícháme a vypracujeme pevné těsto. Když je moc řídké, přidáme mouku.
- Na pomoučněném vále pak vyválíme těsto na váleček, rozdělíme ho na několik částí a nakrájíme na kousky asi 1 cm velké. Noky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 6 minut.
- Červenou cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky. Na rozehřátém oleji je pak restujeme asi 3 minuty. Nakonec přidáme špenát, sůl a pepř.
- Při pečení do šťávy k masu vmícháme na kousky nakrájené máslo. Necháme propéct. Maso podáváme nakrájené na plátky se špenátem a bramborovými noky.

















