Jehněčí kýta se špenátem a bramborovými noky
Šťavnaté maso a krémový špenát tvoří dokonalou dvojici pro sváteční tabuli.
Postup
- Na měsíčky nakrájenou cibuli rozložíme v zapékací misce. Do masa uděláme ostrým nožem otvory na naplníme česnekem a nakrájenými kousky rozmarýnu.
- Vložíme do misky, osolíme, opepříme a přidáme zbylý česnek a rozmarýn. Pečeme při 180°C asi 60 minut. Po 10 minutách maso podlijeme 100 ml vody. V polovině maso otočíme.
- Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno, přidáme mouku, vejce a osolíme. Dobře promícháme a vypracujeme pevné těsto. Když je moc řídké, přidáme mouku.
- Na pomoučněném vále pak vyválíme těsto na váleček, rozdělíme ho na několik částí a nakrájíme na kousky asi 1 cm velké. Noky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 6 minut.
- Červenou cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky. Na rozehřátém oleji je pak restujeme asi 3 minuty. Nakonec přidáme špenát, sůl a pepř.
- Při pečení do šťávy k masu vmícháme na kousky nakrájené máslo. Necháme propéct. Maso podáváme nakrájené na plátky se špenátem a bramborovými noky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
751 KCal
34 %
31 %
-
Energie
3142 KJ
34 %
31 %
-
Sacharidy
44,3 g
50 %
44 %
-
Vláknina
4,6 g
15 %
15 %
-
Bílkoviny
49,9 g
79 %
73 %
-
Tuky
40,7 g
63 %
58 %
-
nasycené
16,2 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA