Pikantní nakládaný sýr

Naložený sýr je nejlepší po jednom týdnu v ledičce.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez odležení

Ingredience

4 PORCE +

Na náplň:

Na nakládání:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1279 KCal

    58 %

    53 %

  • Energie

    5350 KJ

    58 %

    53 %

  • Sacharidy

    18,0 g

    20 %

    18 %

  • Vláknina

    7,5 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    31,4 g

    50 %

    46 %

  • Tuky

    118,7 g

    183 %

    170 %

  • nasycené

    24,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriky položíme spolu s papričkami vedle sebe na plech a upečeme při 250 °C asi 30 minut. Jakmile všechny zčernají, vyjmeme je, necháme zchladnout a následně oloupeme. Poté je nakrájíme na menší kousky, které smícháme s oloupaným česnekem, oloupanou a nakrájenou cibulí a petrželkou. Směs rozmixujeme najemno.
  2. Každý sýr v polovině rozkrojíme, namažeme připravenou náplní a vložíme do čisté uzavíratelné sklenice.
  3. Česnek i obě cibule oloupeme a nakrájíme na plátky, chilli na kolečka. Vše dáme do misky, přidáme nové koření, hořčičné semínko a lehce promícháme, směs přidáme do sklenice. Nakonec vše zalijeme olejem tak, aby byl sýr zcela ponořený a necháme minimálně 1 týden odležet v chladničce.
Autor:

Podobné recepty

Nakládaný ovčí sýr

Naložte si ovčí sýr pro ještě lepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.

Nakládaný hermelín

Naložený hermelín podáváme s pečivem jako pikantní pochoutku.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.