Ingredience
Postup
- Ovčí sýr nakrájíme na pravidelné kostky asi 1cm x 1cm veliké. Připravíme nálev: Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na tenká kolečka. Vodu nalijeme do hrnce, přidáme ocet (kdo má rád výraznější chuť může použít octa více), na kolečka nakrájenou cibuli, jalovec, celý pepř, bobkové listy, osolíme a 5 minut povaříme. Nálev necháme vychladnout a zamícháme do něj dvě lžíce olivového oleje. Nádoba do které sýr nakládáme, by měla být ze skla, aby nepřijímala žádné pachy. Nakládané papriky nakrájíme na proužky. Feferonku můžeme ponechat vcelku.
- Do čisté sklenice skládáme nakrájený sýr a papriky. Zalijeme zchladlým nálevem, přidáme feferonku, uzavřeme a aspoň na dvě hodiny dáme do chladničky odležet. Takto naložený sýr vydrží několik dní a jeho chuť je výraznější, když se v nálevu více proleží. Podáváme jej na talířku posypaný sekanou petrželkou a bazalkou s čerstvým chlebem, ale je vhodný i pro pestrý sváteční stůl k vínu s preclíky.

















