Nakládaný ovčí sýr
Naložte si ovčí sýr pro ještě lepší chuť.
Postup
- Ovčí sýr nakrájíme na pravidelné kostky asi 1cm x 1cm veliké. Připravíme nálev: Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na tenká kolečka. Vodu nalijeme do hrnce, přidáme ocet (kdo má rád výraznější chuť může použít octa více), na kolečka nakrájenou cibuli, jalovec, celý pepř, bobkové listy, osolíme a 5 minut povaříme. Nálev necháme vychladnout a zamícháme do něj dvě lžíce olivového oleje. Nádoba do které sýr nakládáme, by měla být ze skla, aby nepřijímala žádné pachy. Nakládané papriky nakrájíme na proužky. Feferonku můžeme ponechat vcelku.
- Do čisté sklenice skládáme nakrájený sýr a papriky. Zalijeme zchladlým nálevem, přidáme feferonku, uzavřeme a aspoň na dvě hodiny dáme do chladničky odležet. Takto naložený sýr vydrží několik dní a jeho chuť je výraznější, když se v nálevu více proleží. Podáváme jej na talířku posypaný sekanou petrželkou a bazalkou s čerstvým chlebem, ale je vhodný i pro pestrý sváteční stůl k vínu s preclíky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
384 KCal
17 %
16 %
-
Energie
1608 KJ
17 %
16 %
-
Sacharidy
5,4 g
6 %
5 %
-
Vláknina
1,0 g
3 %
3 %
-
Bílkoviny
21,1 g
33 %
31 %
-
Tuky
31,2 g
48 %
45 %
-
nasycené
0,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA