Nakládaný ovčí sýr

Naložte si ovčí sýr pro ještě lepší chuť.

Obtížnost

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Ovčí sýr nakrájíme na pravidelné kostky asi 1cm x 1cm veliké. Připravíme nálev: Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na tenká kolečka. Vodu nalijeme do hrnce, přidáme ocet (kdo má rád výraznější chuť může použít octa více), na kolečka nakrájenou cibuli, jalovec, celý pepř, bobkové listy, osolíme a 5 minut povaříme. Nálev necháme vychladnout a zamícháme do něj dvě lžíce olivového oleje. Nádoba do které sýr nakládáme, by měla být ze skla, aby nepřijímala žádné pachy. Nakládané papriky nakrájíme na proužky. Feferonku můžeme ponechat vcelku.
  2. Do čisté sklenice skládáme nakrájený sýr a papriky. Zalijeme zchladlým nálevem, přidáme feferonku, uzavřeme a aspoň na dvě hodiny dáme do chladničky odležet. Takto naložený sýr vydrží několik dní a jeho chuť je výraznější, když se v nálevu více proleží. Podáváme jej na talířku posypaný sekanou petrželkou a bazalkou s čerstvým chlebem, ale je vhodný i pro pestrý sváteční stůl k vínu s preclíky.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    384 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1608 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    5,4 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    1,0 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    21,1 g

    33 %

    31 %

  • Tuky

    31,2 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    0,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.

Nakládaný hermelín

Hermelín chutná nejlépe po pár dnech uložený v lednici.

Nakládaný hermelín

K nakládanému hermelínu nesmí chybět pivo.

Nakládaný hermelín

Naložený hermelín podáváme s pečivem jako pikantní pochoutku.

Nakládaný hermelín

S tímto receptem připravíte ten nejlepší nakládaný hermelín.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.