Pečená švestková povidla podle @pokladykuchyne

1 hodnocení

Tradiční podzimní zavařenina se špetkou koření.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

3 PORCE +

Na 3 sklenice o 400 ml :

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    790 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3305 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    167,5 g

    190 %

    167 %

  • Vláknina

    17,4 g

    58 %

    58 %

  • Bílkoviny

    4,8 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    1,5 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzduch).
  2. Vypeckované a umyté švestky dáme do pekáče, přidáme všechny ostatní ingredience kromě rumu, promícháme a vložíme pekáč do trouby na 3 hodiny.
  3. Povidla budeme promíchávat vždy po 30 minutách.
  4. Po 2,5 hodinách přilijeme rum, promícháme a necháme posledních 30 minut dopéct.
  5. Po upečení z povidel vylovíme hřebíček. Pokud nebudeme chtít v povidlech kousky, vše nebo jen část promixujeme tyčovým mixérem.
  6. Horkými upečenými povidly ihned naplníme čisté a suché sklenice, navrch každé sklenice nalijeme 1 lžíci rumu, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.
  7. Po 30 minutách povidla otočíme zpátky.
Autor:

Podobné recepty

Pomazánka z kořenové zeleniny podle @lina_kucharka_

Vyzkoušejte recept na tuto jemnou pomazánku. S čerstvým pečivem se vám budou dělat boule za ušima.

Paštika z kořenové zeleniny podle @tady_svacinar

Zeleninová paštika se skvěle hodí na pečivo, výborně ladí s brusinkami a ořechy a je perfektní jako...

Dýňový koláč s bryndzou a slaninou podle Recepty od starkej

Recept na tento slaný koláč si musíte určitě uložit.

Kořeněná dýňová panna cotta s karamelem a dýňovými semínky podle @michalovo.jidlo

Sladká pochoutka na slaný způsob, chuťově velmi návyková.

Dýňový pletenec se slaninou a fetou podle Vaříme s Míšou

Sladká dýně, křupavá slanina, sůl a krémovost fety – kombinace, která vás naladí na podzimní...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.