Pečená švestková povidla podle @pokladykuchyne
Tradiční podzimní zavařenina se špetkou koření.
Postup
- Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzduch).
- Vypeckované a umyté švestky dáme do pekáče, přidáme všechny ostatní ingredience kromě rumu, promícháme a vložíme pekáč do trouby na 3 hodiny.
- Povidla budeme promíchávat vždy po 30 minutách.
- Po 2,5 hodinách přilijeme rum, promícháme a necháme posledních 30 minut dopéct.
- Po upečení z povidel vylovíme hřebíček. Pokud nebudeme chtít v povidlech kousky, vše nebo jen část promixujeme tyčovým mixérem.
- Horkými upečenými povidly ihned naplníme čisté a suché sklenice, navrch každé sklenice nalijeme 1 lžíci rumu, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.
- Po 30 minutách povidla otočíme zpátky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
790 KCal
36 %
33 %
-
Energie
3305 KJ
36 %
33 %
-
Sacharidy
167,5 g
190 %
167 %
-
Vláknina
17,4 g
58 %
58 %
-
Bílkoviny
4,8 g
8 %
7 %
-
Tuky
1,5 g
2 %
2 %
-
nasycené
0,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Archiv Natálie Černouškové