Papriky se žervé
Zdravý svačinka, která obsahuje minimum sacharidů.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
222 KCal
10 %
9 %
-
Energie
928 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
6,1 g
7 %
6 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
13,8 g
22 %
20 %
-
Tuky
15,4 g
24 %
22 %
-
nasycené
9,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Papriky dobře omyjeme, odkrojíme horní část i se stopkou a odstraníme semena. Papriky uvnitř dobře očistíme a osušíme. Žervé rozdělíme na dvě části.
- Pažitku opláchneme, necháme okapat a pak ji nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme. Jednu část žervé promícháme s pažitkou a utřeným česnekem a dochutíme trochou vegety.
- Druhou část smícháme se zbylou vegetou, mletou paprikou, pepřem, tabascem a na kostičky nakrájenou červenou paprikou. Použijeme kousek odkrojené horní části.
- Červené papriky naplníme bílým pažitkovým žervé a zelené paprikovým žervé. Naplněné papriky dáme do chladničky zatuhnout. Podáváme je nakrájené na plátky s čerstvým pečivem.