Papriky se žervé

Zdravý svačinka, která obsahuje minimum sacharidů.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    222 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    928 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    6,1 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    13,8 g

    22 %

    20 %

  • Tuky

    15,4 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    9,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriky dobře omyjeme, odkrojíme horní část i se stopkou a odstraníme semena. Papriky uvnitř dobře očistíme a osušíme. Žervé rozdělíme na dvě části.
  2. Pažitku opláchneme, necháme okapat a pak ji nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme. Jednu část žervé promícháme s pažitkou a utřeným česnekem a dochutíme trochou vegety.
  3. Druhou část smícháme se zbylou vegetou, mletou paprikou, pepřem, tabascem a na kostičky nakrájenou červenou paprikou. Použijeme kousek odkrojené horní části.
  4. Červené papriky naplníme bílým pažitkovým žervé a zelené paprikovým žervé. Naplněné papriky dáme do chladničky zatuhnout. Podáváme je nakrájené na plátky s čerstvým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.