Ouška

Lahodná ouška, která zaženou chuť na sladké.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    160 KCal

    7 %

    7 %

  • Energie

    670 KJ

    7 %

    7 %

  • Sacharidy

    13,2 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    2,5 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    10,8 g

    17 %

    15 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Listové těsto rozválíme do obdélníku a pak rozkrájíme na obdélníčky velikosti 3 x 10 cm. Na nakrájené obdélníčky položíme po stranách dvě trubičky na kremrole a těsto uprostřed lehce potřeme rozšlehaným vejcem. Kraje těsta otočíme do středu přes trubičky a lehce je přitlačíme.
  2. Ouška potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 10 minut při 220 °C dozlatova. Necháme je zchladnout a pak stáhneme z trubiček.
  3. Během pečení vyšleháme smetanu se ztužovačem a cukrem. Těsně před došleháním postupně zašleháme jahodový protlak. Protlaku můžeme přidat podle chuti i větší množství, ale dáváme pozor, abychom krém příliš nenaředili.
  4. Vychladlá ouška naplníme jahodovou smetanou a nakonec je můžeme posypat moučkovým cukrem. Ihned podáváme, aby příliš nezvlhla.
Autor:

Podobné recepty

Čokoládové dortíčky s mandlemi

Vánoce se už pomalu blíží. S jakým cukrovím začnete vy?

Hruškový koláč s oříškovou drobenkou

Jemný a vláčný koláč, který kombinuje sladkost zralých hrušek s křupavou oříškovou drobenkou.

Měkké perníčky

Tyto perníčky nemusíte nechávat dlouho rozležet, budou hned měkké.

Citronovo-banánový chlebík

Svěží chlebíček, který je ideální jako odpolední svačinka.

Žloutkové obdélníčky s ořechy

Upečte si žloutkové obdélníčky s ořechy, které vás okouzlí svou jemností.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.