Ingredience
Postup
- Listové těsto rozválíme do obdélníku a pak rozkrájíme na obdélníčky velikosti 3 x 10 cm. Na nakrájené obdélníčky položíme po stranách dvě trubičky na kremrole a těsto uprostřed lehce potřeme rozšlehaným vejcem. Kraje těsta otočíme do středu přes trubičky a lehce je přitlačíme.
- Ouška potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 10 minut při 220 °C dozlatova. Necháme je zchladnout a pak stáhneme z trubiček.
- Během pečení vyšleháme smetanu se ztužovačem a cukrem. Těsně před došleháním postupně zašleháme jahodový protlak. Protlaku můžeme přidat podle chuti i větší množství, ale dáváme pozor, abychom krém příliš nenaředili.
- Vychladlá ouška naplníme jahodovou smetanou a nakonec je můžeme posypat moučkovým cukrem. Ihned podáváme, aby příliš nezvlhla.

















