Ostré vepřové medailonky
Tyto medailonky jsou skvělou večeří pro ty, kteří mají rádi pálivé.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 30 min
bez doby marinování
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
320 KCal
15 %
13 %
-
Energie
1337 KJ
15 %
13 %
-
Sacharidy
7,7 g
9 %
8 %
-
Vláknina
1,1 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
42,9 g
68 %
63 %
-
Tuky
12,3 g
19 %
18 %
-
nasycené
1,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Panenku očistíme a nakrájíme na 8 stejně velkých plátků. Rukou je lehce naklepeme. Cibuli nasekáme nadrobno, chilli papričku nakrájíme na malé kousky, česnek utřeme a vše dáme do mísy. Přidáme rajský protlak nebo kečup, worcesterovou omáčku, hořčici, sůl a cukr. Vše zalijeme pivem a promícháme.
- Do této marinády vložíme maso a necháme ho v chladu alespoň dvě hodiny marinovat. Během marinování maso několikrát obrátíme.
- Na pánvi rozpálíme olej a maso opečeme z každé strany asi 4 minuty. Pak do pánve přidáme zbylou marinádu a krátce ji i s masem prohřejeme. Podáváme s opečenými bramborami.