Ostré vepřové medailonky

1 hodnocení

Tyto medailonky jsou skvělou večeří pro ty, kteří mají rádi pálivé.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

bez doby marinování

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Panenku očistíme a nakrájíme na 8 stejně velkých plátků. Rukou je lehce naklepeme. Cibuli nasekáme nadrobno, chilli papričku nakrájíme na malé kousky, česnek utřeme a vše dáme do mísy. Přidáme rajský protlak nebo kečup, worcesterovou omáčku, hořčici, sůl a cukr. Vše zalijeme pivem a promícháme.
  2. Do této marinády vložíme maso a necháme ho v chladu alespoň dvě hodiny marinovat. Během marinování maso několikrát obrátíme.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a maso opečeme z každé strany asi 4 minuty. Pak do pánve přidáme zbylou marinádu a krátce ji i s masem prohřejeme. Podáváme s opečenými bramborami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    320 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1337 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    7,7 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    42,9 g

    68 %

    63 %

  • Tuky

    12,3 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.