Ostré orecchiette s feferonkou

Jednoduchá a rychlá příprava, dokonale sladěné chutě a skvělá večeře ve dvou. Věděli jste, že feferonka je vlastně afrodiziakum?

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    465 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1944 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    59,0 g

    67 %

    59 %

  • Vláknina

    9,2 g

    31 %

    31 %

  • Bílkoviny

    14,7 g

    23 %

    22 %

  • Tuky

    16,2 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody na skus, podle návodu na obalu. Scedíme a necháme okapat.
  2. Brokolici rozdělíme na růžičky, v osolené vodě je asi 3-4 minuty blanšírujeme a vyjmeme. Ihned zchladíme ve studené vodě, aby neztratila barvu.
  3. Česnek oloupeme, chilli papričky zbavíme semínek a oboje nakrájíme nadrobno. Rukolu omyjeme a necháme okapat. V kastrolu rozpálíme olej a orestujeme na něm česnek s chilli papričkou. Přidáme uvařené těstoviny, rukolu a brokolici, vše zalijeme vínem, prohřejeme, okořeníme solí, pepřem a promícháme.
Autor:

Podobné recepty

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Smažené sýrové kuličky se šunkou

S touto večeří sklidíte doma velký úspěch.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.