Ochucené máslo

Ozvláštněte obyčejné máslo bylinkami a olivami.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 10 min

Ingredience

15 PORCE +

Na 15 porcí:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    135 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    565 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    0,4 g

    0 %

    0 %

  • Vláknina

    0,3 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    0,2 g

    0 %

    0 %

  • Tuky

    14,7 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    8,6 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z oliv odstraníme pecky a pak je nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme najemno.
  2. Máslo nakrájíme na malé kousky, necháme změknout a vyšleháme s citronovou šťávou a špetkou soli. Vmícháme olivy a česnek.
  3. Z másla vytvoříme váleček, který zabalíme do alobalu a uložíme na 45 minut do mrazničky. (Pokud máslo příliš ztuhne, odkrajujeme plátky nahřátým nožem.)
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.