Ingredience
Postup
- Z droždí, lžičky cukru, poloviny vlažného mléka a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě nakynout.
- V míse smícháme zbylou mouku se solí, zbylým cukrem a přidáme vejce, zbylé mléko, nakynutý kvásek. Vše zlehka propracujeme a vlijeme rozpuštěné máslo. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě 45 minut kynout.
- Pak těsto znovu krátce propracujeme a rozválíme na kulatý plát a vložíme do formy a necháme znovu 20 minut kynout.
- Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem. Rebarboru očistíme a nakrájíme na špalíčky. Jahody očistíme a nakrájíme na menší kousky. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a rozetřeme tvaroh.
- Na náplň rozložíme rebarboru a jahody. Z másla, cukru a mouky a másla připravíme drobenku. Tu nasypeme na povrch koláče. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout na plechu a pak nakrájíme na porce.

















