Kuře na paprice

1 hodnocení

Snadný a rychlý tip na vaření.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    376 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1571 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    9,9 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    25,2 g

    40 %

    37 %

  • Tuky

    26,1 g

    40 %

    37 %

  • nasycené

    10,4 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Stehna očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme je a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. V kastrole rozehřejeme máslo, stehna na něm z obou stran opečeme a vyjmeme. Cibuli orestujeme ve výpeku z masa dozlatova, zaprášíme paprikou, přidáme kmín, bobkový list a nové koření. Do kastrolu vrátíme stehna, zalijeme vodou a pod pokličkou dusíme asi 45 minut doměkka.
  3. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Kapii podélně rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme semínek, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Měkké kousky kuřete vyjmeme z kastrolu. Zakysanou smetanu naředíme mlékem, přidáme mouku a vše dobře rozmícháme. Tuto směs přilijeme do šťávy z kuřete, přidáme kousky pórku a kapie. Při mírné teplotě vaříme asi 20 minut. Přidáme omyté snítky tymiánu, dochutíme solí a pepřem.
  4. Nakonec v omáčce prohřejeme kousky kuřete. Kuře na paprice podáváme např. s těstovinami.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.