Ingredience
Postup
- Jehněčí maso dobře omyjeme, odblaníme a odstraníme zbytky tuku. Maso osolíme, vložíme do pekáče, přidáme polovinu másla a posypeme rozmarýnem.
- Maso podlijeme vlažnou vodou, přiklopíme a pomalu pečeme v rozehřáté troubě při 200 °C. Během pečení maso několikrát přelijeme šťávou a podle potřeby podléváme horkou vodou.
- Jemně nakrájenou feferonku, rozetřený česnek a nasekanou petrželku prohřejeme na zbylém másle, zalijeme šťávou z pečeného masa a vínem a deset minut dusíme.
- Měkké maso asi po 45 minutách pečení odklopíme a dopečeme dozlatova. Hotové maso nakrájíme na porce, přendáme na talíře a přelijeme připravenou omáčkou. Při podávání skopového nebo jehněčího masa se doporučuje nahřát talíře, aby pokrm příliš rychle nevychladl, kvůli velmi aromatickému tuku z masa. Hotový pokrm ozdobíme čerstvými listy salátu a kostičkami červené papriky. Vhodnou přílohou je vařená rýže nebo brambory.

















