Ingredience
Postup
- Jehněčí hřebínek očistíme, osolíme a dáme do mísy. Poklademe ho oloupanými na tenké plátky nakrájenými 2 stroužky česneku a omytými otrhanými lístky rozmarýnu. Zalijeme ho olivovým olejem a necháme marinovat 120 minut při pokojové teplotě.
- Brambory očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Zbylý česnek a cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. V hrnci svaříme smetanu s mlékem, česnekem, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Brambory s cibulí navrstvíme do zapékací formy vyložené pečicím papírem a vymazané máslem. Vrstvení zakončíme brambory a zalijeme je rovnoměrně horkou smetanovou směsí. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut doměkka. Po upečení necháme 15 minut odpočinout.
- V mixéru rozsekáme toastový chléb, parmazán a zbylé opláchnuté bylinky na jemnou drť. Smícháme ji s máslem na kompaktní hmotu a mezi 2 kusy potravinářské fólie rozválíme na plát silný asi 4 mm.
- Maso vyjmeme z marinády, odstraníme česnek s rozmarýnem a na rozpálené pánvi s olejem ho opečeme asi 2 minuty z každé strany. Přendáme ho do pekáčku a na horní stranu masa (po celé délce) přitiskneme připravenou krustu. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 25 minut. Hřebínek vyndáme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme 5 minut odpočinout. Pak ho rozkrájíme na jednotlivé kotletky. Podáváme s brambory a např. blanšírovanou zeleninou.

















