Jahodovo-grepový salát s kozím sýrem a ořechy

Kombinace jahod a kozího sýru je prostě neodolatelná.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Na dresink:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    428 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1792 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    29,8 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    4,3 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    7,8 g

    12 %

    12 %

  • Tuky

    29,9 g

    46 %

    43 %

  • nasycené

    6,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jahody omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na plátky. Z grepů odkrojíme slupku až k dužině a z ní pak vykrojíme jednotlivé segmenty. Hroznové víno rozpůlíme.
  2. Na suché pánvi opražíme vlašské ořechy a pak je dáme stranou. Listový salát omyjeme a necháme okapat.
  3. Suroviny na dresink dáme do hlubší misky a ponorným mixérem rozmixujeme do husté emulze.
  4. Listový salát pak dáme na talíř, posypeme nakrájeným ovocem, praženými ořechy, rozdrobeným kozím sýrem a nakonec pokapeme dresinkem.
Autor:

Podobné recepty

Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Tento salát můžete podávat k obědu i k večeři a vždy si na něm pochutnáte.

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Salát s bulgurem a dýní

Zdravý salátek, který vám dodá všechny důležité živiny.

Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové

Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.

Vrstvený salát do krabičky s quinoou, cizrnou a halloumi podle Kamily Lindy Sedláčkové

Salát je bezmasý, ale i tak v něm najdete slušnou porci bílkovin.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.