Jáhly s kysaným zelím a dýní

1 hodnocení

Jáhly pomáhají snižovat cholesterol a regulují hladinu cukru v krvi.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    422 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1768 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    29,8 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    2,6 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    11,6 g

    18 %

    17 %

  • Tuky

    28,6 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    11,8 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jáhly uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme a nechápeme okapat.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a cibulku nakrájenou nadrobno orestujeme dorůžova. Potom přidáme dýni nakrájenou na kostky a dochutíme solí a pepřem. Restujeme společně asi 10 minut.
  3. Orestovanou dýni přendáme do mísy. Pak přimícháme kysané zelí, vařené jáhly a nasekané vlašské ořechy.
  4. Směs nasypeme do zapékací formy vymazané máslem a pečeme při 170 °C asi 15 minut. Nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem a dopékáme dalších 10 minut.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.