Jáhly s kysaným zelím a dýní
Jáhly pomáhají snižovat cholesterol a regulují hladinu cukru v krvi.
Postup
- Jáhly uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě, scedíme a nechápeme okapat.
- V pánvi rozehřejeme olej a cibulku nakrájenou nadrobno orestujeme dorůžova. Potom přidáme dýni nakrájenou na kostky a dochutíme solí a pepřem. Restujeme společně asi 10 minut.
- Orestovanou dýni přendáme do mísy. Pak přimícháme kysané zelí, vařené jáhly a nasekané vlašské ořechy.
- Směs nasypeme do zapékací formy vymazané máslem a pečeme při 170 °C asi 15 minut. Nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem a dopékáme dalších 10 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
422 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1768 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
29,8 g
34 %
30 %
-
Vláknina
2,6 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
11,6 g
18 %
17 %
-
Tuky
28,6 g
44 %
41 %
-
nasycené
11,8 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA