Ingredience
Postup
- Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a pak přilijeme olej. Mouku prosejeme s kypřicím práškem a vmícháme do vaječné pěny. Na závěr přilijeme kefír.
- Dvě třetiny těsta nalijeme na plech o rozměrech 15x20 cm. Do zbylého těsta zapracujeme kakao rozmíchané v mléce. Tmavé těsto rozetřeme na světlé ve formě.
- Višně očistíme a vypeckujeme, rozložíme je rovnoměrně navrch a pak vtlačíme do těsta. Pečeme ve vyhřáté troubě při 165 °C asi 40 minut, dokud se těsto nepropeče. Necháme vychladnout.
- Máslo vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme tvaroh a pomocí stěrky promícháme. Kréme rozetřeme na vychladlé těsto.
- Čokoládu rozpustíme nad horkou vodní lázní společně s tukem. Polevu nalijeme na hotový koláč a můžeme ještě dozdobit např. sekanými oříšky.

















