Ingredience
Postup
- Mouku prosejeme do mísy spolu s cukrem a kakaem. Přidáme sodu, kypřicí prášek, sůl a důkladně promícháme, přilijeme mléko s 200 ml vody, promícháme a nakonec přimícháme olej s octem. Těsto rozdělíme do tří forem na dort (24 cm), na dně vyložených pečicím papírem. Pečeme při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě a poté z formy vyklopíme.
- Višně necháme povolit, poté je dáme do kastrůlku, přidáme cukr a cca 100 ml vody smíchané se solamylem. Za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout.
- Smetanu vyšleháme s vanilkou na krém a vmícháme kokosové mléko (jen pevnou část bez vody). Na jednu vrstvu korpusu rozetřeme část krému a přidáme část višní. Přiklopíme druhým korpusem a potřeme opět částí krému, přidáme višně. Na povrch položíme třetí díl korpusu.
- Povrch potřeme zbylým krémem a dort uložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Před podáváním povrch ozdobíme ovocem a čokoládovými hoblinkami.

















