Domácí pribiňáček s borůvkami

Místo kupovaných jogurtů si doma vyzkoušejte udělat tento vlastní.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    174 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    728 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    20,3 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    0,2 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    10,8 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    5,2 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vanilkový lusk opatrně rozřízneme a špičkou nože důkladně vyškrábneme vanilková semínka. Dáme si je stranou.
  2. Tvaroh dáme do misky, zalijeme ho 2 lžícemi javorového sirupu a polovinou mléka. Přidáme sůl a vanilková semínka.
  3. Společně mixujeme asi 2 minuty a postupně přiléváme do misky mléko. Řídíme se podle konzistence pribiňáčku.
  4. Hotový pribiňáček přendáme do misek, ozdobíme čerstvými borůvkami a před podáváním zakápneme javorovým sirupem.
Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.