Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    445 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1862 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    6,3 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    28,9 g

    46 %

    43 %

  • Tuky

    33,0 g

    51 %

    47 %

  • nasycené

    6,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slaninu rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, přidáme k ní cherry rajčata a pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C asi 5 minut.
  2. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, rozklepneme na ni vejce, osolíme, opepříme a opékáme asi 5 minut.
  3. Na další pánvi mezitím opékáme na rozpáleném oleji klobásky asi 3 minuty ze všech stran, pak je přidáme ke slanině a společně dopékáme ještě 5 minut.
  4. Žampiony nakrájíme na měsíčky a orestujeme je na zbylém oleji. Všechny suroviny pak dáme na talíř a podáváme například s pečivem a pomerančovou šťávou.
Autor:

Podobné recepty

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Dýňová kaše s karamelizovanou hruškou podle Anety Blažkové

Připravte si ke snídani lahodnou kaši s vůní podzimu.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.