Dýňová kaše s karamelizovanou hruškou podle Anety Blažkové

2 hodnocení

Připravte si ke snídani lahodnou kaši s vůní podzimu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

1 PORCE +

Na kaši:

Na karamelizovanou hrušku:

Na javorovo-oříškový přeliv:

Na ozdobu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    838 KCal

    38 %

    35 %

  • Energie

    3508 KJ

    38 %

    35 %

  • Sacharidy

    86,2 g

    98 %

    86 %

  • Vláknina

    17,6 g

    59 %

    59 %

  • Bílkoviny

    23,1 g

    37 %

    34 %

  • Tuky

    40,4 g

    62 %

    58 %

  • nasycené

    10,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kaše. Vločky rozmixujeme a dáme do hrnce společně s mlékem, dýňovým pyré, nastrouhaným jablkem, skořicí a špetkou soli. Vaříme na mírném ohni 6–8 minut, dokud nebude kaše hustá a krémová. Na závěr vmícháme oříškové máslo a javorový sirup.
  2. Hruška. Na pánvi rozehřejeme máslo, posypeme skořicí a zakápneme medem. Položíme hrušku řezem dolů. Opékáme 3–4 minuty dozlatova, dokud nezkaramelizují a nezměknou.
  3. Přeliv. Smícháme oříškové máslo s javorovým sirupem, přidáme trochu teplého mléka a mícháme, dokud nebude přeliv hladký, hustý a lesklý.
  4. Kaši dáme do hlubší misky, přelijeme oříškovým přelivem, položíme hrušku a posypeme ořechy.
Autor:

Podobné recepty

Anglická snídaně

Začněte víkend vydatnou snídaní.

Zapečené palačinky

Extra jednoduché a extra dobré. Pochutnejte si na kakaových palačinkách s tvarohovou náplní.

Croissanty plněné čerstvým sýrem

Zpříjemněte si ráno plněnými croissanty.

Jáhlová kaše s hruškou, tvarohem a ořechy podle Terezy Mackové

Až ochutnáte, věřte, že si tuto kaši budete vařit několikrát do týdne.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.