Cibulový koláč s tymiánem

Vemte si s sebou na výlet domácí slaný koláč.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    420 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1757 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    24,7 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    9,2 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    31,3 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    18,0 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupané cibule nakrájíme na měsíčky a orestujeme je na 3 rozehřátého másla, osolíme a opepříme. Na mírném ohni opékáme asi 10 minut, ke konci přidáme tymián otrhaný od stonků a dáme stranou.
  2. Omytý pórek nakrájíme nadrobno, restujeme ho na zbytku másla v hrnci po cibuli asi 2 minuty. Osolíme a opepříme.
  3. Formu vyložíme těstem, zakryjeme ho pečicím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 10 minut. Pak papír s fazolemi vyjmeme a dopékáme dalších 5 minut.
  4. Sýr nakrájíme na kostičky. V misce smícháme smetanu s vejci, ochutíme solí, pepřem a nalijeme ji na korpus. Posypeme orestovaným pórkem, cibulí, nakrájeným sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě při 140 °C asi 40 minut.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.