Cibulový koláč s tymiánem
Vemte si s sebou na výlet domácí slaný koláč.
Postup
- Oloupané cibule nakrájíme na měsíčky a orestujeme je na 3 rozehřátého másla, osolíme a opepříme. Na mírném ohni opékáme asi 10 minut, ke konci přidáme tymián otrhaný od stonků a dáme stranou.
- Omytý pórek nakrájíme nadrobno, restujeme ho na zbytku másla v hrnci po cibuli asi 2 minuty. Osolíme a opepříme.
- Formu vyložíme těstem, zakryjeme ho pečicím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 10 minut. Pak papír s fazolemi vyjmeme a dopékáme dalších 5 minut.
- Sýr nakrájíme na kostičky. V misce smícháme smetanu s vejci, ochutíme solí, pepřem a nalijeme ji na korpus. Posypeme orestovaným pórkem, cibulí, nakrájeným sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě při 140 °C asi 40 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
420 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1757 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
24,7 g
28 %
25 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
9,2 g
15 %
14 %
-
Tuky
31,3 g
48 %
45 %
-
nasycené
18,0 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA