Ingredience
Postup
- V míse rozmícháme droždí se 125 ml vlažné vody a cukrem. Vejce rozkvedláme v hrnku se 125 ml vlažné vody. Mouku promícháme se lžičkou soli. Do mísy s droždím přilijeme rozkvedlaná vejce a přidáme osolenou mouku. Vypracujeme hladké těsto, zakryjeme je utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.
- Těsto rozdělíme na 5 dílů a každý rozválíme na ovál. Potřeme je polovinou rozpuštěného másla, posypeme rozdrobenou brynzou a stočíme do válečku.
- Nízkou kulatou formu vytřeme máslem a naplněné válečky do ní stáčíme směrem od středu k okraji formy. "Šnekový" koláč zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.
- Vejce rozšleháme s vlažným mlékem a cukrem. Povrch vykynutého koláče potřeme zbylým máslem a zalijeme vaječnou směsí. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 45 minut.

















