Bramborové šišky s mákem a ostružinovým přelivem

1 hodnocení

Sladký pokrm, ze kterého se vám budou dělat boule za ušima.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

3 PORCE +

Na těsto (asi 30 šišek):

Na přeliv:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    787 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3291 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    136,3 g

    155 %

    136 %

  • Vláknina

    16,0 g

    53 %

    53 %

  • Bílkoviny

    19,1 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    15,9 g

    25 %

    23 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory oloupeme a propasírujeme přes lis na brambory. Dáme do mísy, přidáme vejce, mouku a špetku soli. Propracujeme těsto a necháme jej 5 minut odpočinout.
  2. Pak na pomoučněném vále vyválíme váleček a nakrájíme na malé kousky. Z každého kousku těsta pak vyválíme šišku a společně vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vaříme asi 6 minut dokud nevyplavou na hladinu. Po uvaření vyndáme z hrnce na talíř a uchováváme teplé. Šišky uvaříme postupně asi nadvakrát.
  3. Do kastrůlku dáme džem a přilijeme vodu, ve které jsme rozmíchali škrob. Přivedeme k varu a povaříme dvě minuty, přidáme ostružiny a odstavíme.
  4. Na talíř dáme porci šišek, přelijeme omáčkou, posypeme cukrem smíchaným s mákem a ozdobíme čerstvými ostružinami.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.