Zvěřinová paštika

Zbylo vám maso ze zvěřiny? Udělejte z něj výbornou domácí paštiku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    366 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1532 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    4,7 g

    5 %

    5 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    21,3 g

    34 %

    31 %

  • Tuky

    12,2 g

    19 %

    17 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zvěřinu a bůček nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, nadrcené koření, podlijeme 200 ml vody, vínem a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 45 minut.
  2. Zchladlé pečené maso nameleme spolu se syrovými játry, vmícháme rozmačkané maliny, vejce a ochutíme muškátovým oříškem. Velmi dobře promícháme, vložíme do zavařovacích sklenic a uzavřeme.
  3. Sklenice dáme do hrnce s trochou vody (aby byly sklenice tak do třetiny potopené nebo můžeme použít i pařák na knedlíky). V páře pak vaříme podle velikosti sklenic 40-60 minut.
  4. Hotové necháme vychladnout a můžeme ihned použít nebo uchováme v chladu. Podávat můžeme například s čerstvými malinami a čerstvým pečivem.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Rybí paštika

Připravte si vánoční pomazánku z uzené ryby.

Králičí paštika

Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.

Zvěřinová paštika

Máte chuť na něco jedinečného? Vyzkoušejte domácí zvěřinovou paštiku.

Velikonoční králičí paštika s citrusovou omáčkou

Nabídněte návštěvě na Velikonoce luxusní paštiku.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.