Králičí paštika
Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.
Postup
- Králíka i s kostmi naporcujeme. Pečlivě osolíme, opepříme a naskládáme do menší zapékací nádoby. Přidáme celé neoloupané stroužky česneku, tymián, nové koření a bobkový list.
- Rozpustíme sádlo a králíka jím zalijeme. Pak zaklopíme nebo zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečeme asi 50 minut, až je maso měkké.
- Maso obereme z kostí a nakrájíme na malé kousky. Dáme je do kastrolu, zalijeme portským vínem a přivedeme k varu. Necháme chvilku odvařit. Pak přilijeme smetanu, necháme přejít varem a na mírném ohni trochu zredukovat. Sundáme z tepla a přes sítko přilijeme asi polovinu sádla z pečení.
- Z tuku vyndáme stroužky česneku. Vymáčkneme je ze slupek, rozmačkáme vidličkou a vmícháme do masa. To rozdělíme do vyvařených suchých sklenic. Povrch zalijeme přes sítko zbylým sádlem a uzavřené uložíme do chladu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1502 KCal
68 %
63 %
-
Energie
6284 KJ
68 %
63 %
-
Sacharidy
7,0 g
8 %
7 %
-
Vláknina
0,6 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
78,1 g
124 %
115 %
-
Tuky
123,9 g
191 %
177 %
-
nasycené
21,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA