Ingredience
Postup
- Maso vaříme v zeleninovém vývaru asi 60 minut doměkka. Poté ho vykostíme a spolu se 150 g slaniny a s cibulí umeleme dvakrát na masovém strojku.
- K umletému masu přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, vejce, žloutek, strouhanku, mletý pepř, sůl a smetanu.
- Formičky na paštiku vymažeme sádlem, vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme fáší a několikrát sklepneme.
- Zakryjeme alobalem a ve vodní lázni pečeme při 165 °C asi 80 minut. Paštiku necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, vyklopíme ji a nakrájíme na porce.
- Z pomerančů vymačkáme šťávu. V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme šťávou, mícháme, až se karamel rozpustí.
- Přidáme celé hřebíčky, skořici, badyán a redukujeme. Když tekutina zhoustne, dochutíme solí, chilli, zázvorem a koňakem. Krátce provaříme, odstavíme a vmícháme máslo.

















