Velikonoční králičí paštika s citrusovou omáčkou

Nabídněte návštěvě na Velikonoce luxusní paštiku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 180 min

Ingredience

8 PORCE +

Na omáčku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    322 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1346 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    15,4 g

    18 %

    15 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    26,9 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    15,1 g

    23 %

    22 %

  • nasycené

    6,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso vaříme v zeleninovém vývaru asi 60 minut doměkka. Poté ho vykostíme a spolu se 150 g slaniny a s cibulí umeleme dvakrát na masovém strojku.
  2. K umletému masu přidáme zbytek na kostičky nakrájené slaniny, vejce, žloutek, strouhanku, mletý pepř, sůl a smetanu.
  3. Formičky na paštiku vymažeme sádlem, vyložíme plátky anglické slaniny, naplníme fáší a několikrát sklepneme.
  4. Zakryjeme alobalem a ve vodní lázni pečeme při 165 °C asi 80 minut. Paštiku necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne, vyklopíme ji a nakrájíme na porce.
  5. Z pomerančů vymačkáme šťávu. V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme šťávou, mícháme, až se karamel rozpustí.
  6. Přidáme celé hřebíčky, skořici, badyán a redukujeme. Když tekutina zhoustne, dochutíme solí, chilli, zázvorem a koňakem. Krátce provaříme, odstavíme a vmícháme máslo.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Rybí paštika

Připravte si vánoční pomazánku z uzené ryby.

Králičí paštika

Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.

Zvěřinová paštika

Máte chuť na něco jedinečného? Vyzkoušejte domácí zvěřinovou paštiku.

Rybí paštika

Vytvarujte domácí paštiku do zábavných motivů.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.