Rybí paštika

Vytvarujte domácí paštiku do zábavných motivů.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

bez doby tuhnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    429 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1795 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    9,1 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    18,1 g

    29 %

    27 %

  • Tuky

    35,5 g

    55 %

    51 %

  • nasycené

    19,1 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rybí filet očistíme a uvaříme v osolené vodě. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a dužinu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Máslo i sýr necháme změknout. Žemle zalijeme trochou vody, necháme je nasáknout a pak vymačkáme.
  2. Rybí maso, cibuli, jablko i žemle umeleme. Máslo utřeme se sýrem a přidáme do rybí hmoty. Osolíme ji, opepříme a vmícháme do ní petrželku s koprem.
  3. Hmotu rozetřeme do formy ve tvaru ryby vyložené fólií a necháme v ledničce ztuhnout. Poté paštiku opatrně vyklopíme a ozdobíme pomocí cukrářského sáčku zakysanou smetanou.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Rybí paštika

Připravte si vánoční pomazánku z uzené ryby.

Králičí paštika

Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.

Zvěřinová paštika

Máte chuť na něco jedinečného? Vyzkoušejte domácí zvěřinovou paštiku.

Velikonoční králičí paštika s citrusovou omáčkou

Nabídněte návštěvě na Velikonoce luxusní paštiku.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.