Zelný salát s mrkví a slaninou

Zajímavý salát, který stojí za vyzkoušení.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

bez doby odležení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    264 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1105 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    17,0 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    4,3 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    7,8 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    17,5 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    1,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zelí očistíme a cibuli s mrkví oloupeme. Zelí a cibuli nakrájíme na jemné nudličky, mrkev nahrubo nastrouháme a vše nasypeme do mísy. Rozinky krátce orestujeme na 1 lžíci oleje, necháme zchladnout a přidáme k zelenině.
  2. V misce smícháme zbylý olej s citronovou šťávou. Zálivku dle chuti osolíme, opepříme a vmícháme do salátu. Mísu zakryjeme fólií a salát necháme alespoň 30 minut odležet.
  3. Plátky slaniny nakrájíme na širší nudličky a na rozehřáté pánvi je vyškvaříme dokřupava. Odleželý salát rozdělíme do misek a doplníme ho slaninou.
Autor:

Podobné recepty

Fazolový salát s tuňákem a rukolou

Tento salát můžete podávat k obědu i k večeři a vždy si na něm pochutnáte.

Bramborový salát s tuňákem

Výborný oběd, hotový již za půl hodiny.

Salát s bulgurem a dýní

Zdravý salátek, který vám dodá všechny důležité živiny.

Pečená cizrna s rajčaty a burratou podle Kateřiny Jaškové

Snadný a rychlý tip na zdravý oběd v krabičce.

Vrstvený salát do krabičky s quinoou, cizrnou a halloumi podle Kamily Lindy Sedláčkové

Salát je bezmasý, ale i tak v něm najdete slušnou porci bílkovin.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.