Zeleninový plech s lososem a feta sýrem podle @patrikbefit

Tato kombinace je pro podzim naprosto dokonalé spojení chutí. Zároveň je recept velmi jednoduchý a zvládne si ho připravit opravdu každý.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    512 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2143 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    16,9 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    12,0 g

    40 %

    40 %

  • Bílkoviny

    30,5 g

    48 %

    45 %

  • Tuky

    33,1 g

    51 %

    47 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kousky a dáme do misky. Přidáme lžíci olivového oleje, česnek, sůl, pepř a trochu mleté červené papriky. Vše dobře promícháme, aby se chutě spojily, a rozprostřeme na plech s pečicím papírem. Zeleninu dáme péct do trouby a mezitím si na pánvi s olivovým olejem opečeme lososa.
  2. Po dopečení posypeme zeleninu sýrem feta a přidáme lososa. Pokud chcete, můžete pokrm ozdobit i kouskem citronu a čerstvým rozmarýnem.
  3. Pečeme na 200 °C po dobu 20–25 minut.
Autor:

Podobné recepty

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Smažené sýrové kuličky se šunkou

S touto večeří sklidíte doma velký úspěch.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.