Zeleninové nachos s grilovanou kukuřicí a s kuřecím a papričkami chipotle
Barevné nachos se zeleninou, grilovanou kukuřicí a voňavým kuřecím masem – ideální pochoutka, když chcete všechno v jednom.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
5044 KCal
229 %
210 %
-
Energie
21104 KJ
229 %
210 %
-
Sacharidy
703,9 g
800 %
704 %
-
Vláknina
39,4 g
131 %
131 %
-
Bílkoviny
217,7 g
346 %
320 %
-
Tuky
151,6 g
233 %
217 %
-
nasycené
77,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Na nachos s kukuřicí si připravíme křupavé nachos, které nasypeme na porcelánový talíř. Papriku zbavíme semeníku a nakrájíme na dlouhé nudličky. Kukuřici a papriku potřeme olejem a opečeme na grilu nebo v troubě pod horním grilem.
- Z opečené kukuřice okrájíme zrníčka a nasypeme je na lupínky nachos spolu s ogrilovanou paprikou a nadrobno nakrájenou papričkou chipotle. Směs posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 3 minuty zapéct do trouby nebo pod gril. Hotovou posypeme lístky koriandru.
- K přípravě nachos s kuřecím masem a papričkami chipotle si připravíme zapékací misky, do kterých nachos rozdělíme. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme dozlatova na oleji. Pak je natrháme vidličkou na vlákna a dáme na lupínky.
- Uzené papričky vyndáme z omáčky a překrájíme je na menší kousky. Pak je společně s omáčkou nalijeme přes maso a lupínky. Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme na 3 minuty zapéct. Nakonec nachos zakápneme zakysanou smetanu a posypeme usekanou petrželí.