Ingredience
Postup
- Z filetů stáhneme kůži a vykostíme. Mrkev a petržel nakrájíme na nudličky. Pórek rozkrojíme v půlce na bílou a zelenou část. Bílou nakrájíme na nudličky. Část dáme stranou.
- V osolené vodě spaříme nakrájenou zeleninu. Po spaření vyjmeme a do vody dáme zelenou část pórku nakrájenou na vlákna. Krátce spaříme a vývar ponecháme.
- Filety osolíme, opepříme a zeleninu rozdělíme na 8 částí. Každou dáme na kraj filetu a zarolujeme. Vprostřed svážeme vláknem.
- Do vývaru nalijeme víno a přivedeme k varu. Přidáme závitky a zakryté vaříme 8 minut. Hotové vyndáme a vývar scedíme. Část pórku zpěníme na másle, zalijeme 100 ml vývaru a smetanou. Osolíme, opepříme a 5 minut vaříme.

















