Zaječí paštika s olivami a sušenými rajčaty

Naučte se připravit vlastní domácí paštiku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    293 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1225 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    5,7 g

    6 %

    6 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    16,6 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    15,4 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    6,8 g

  • trans-mastné

    1,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zaječí i vepřové maso očistíme a nakrájíme na kostky. Šalotky oloupeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme sádlo a necháme na něm zpěnit cibuli. Přidáme oba druhy masa a orestujeme je. Pánev odstavíme a maso necháme asi 5 minut odpočinout.
  2. Do mixéru vložíme orestované maso s cibulí a očištěná játra. Přidáme brandy a koření. Vše rozmixujeme. Ke konci vmícháme vejce a smetanu.
  3. Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a společně s olivami je zapracujeme do fáše. Paštiku dle potřeby dosolíme a dopepříme.
  4. Paštikovou formu vyložíme potravinovou fólií a naplníme masovou fáší. Paštiku přiklopíme a ve vodní lázni v troubě předehřáté na 80 °C ji vaříme asi 90 minut. Hotovou ji necháme v lednici ztuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Drůbeží paštika s česnekem a lískovými oříšky

Luxusní paštika, kterou zvládnete z pohodlí domova.

Rybí paštika

Připravte si vánoční pomazánku z uzené ryby.

Králičí paštika

Zbylo vám kralíčí maso? Udělejte z něj paštiku.

Zvěřinová paštika

Máte chuť na něco jedinečného? Vyzkoušejte domácí zvěřinovou paštiku.

Velikonoční králičí paštika s citrusovou omáčkou

Nabídněte návštěvě na Velikonoce luxusní paštiku.

Zobrazit více
Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.