Wellington a salát s ostružinami
Upečte si pravý Wellington, který okouzlí každou slavnostní tabuli.
Stupeň obtížnosti
Náročné
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
645 KCal
29 %
27 %
-
Energie
2697 KJ
29 %
27 %
-
Sacharidy
29,6 g
34 %
30 %
-
Vláknina
4,8 g
16 %
16 %
-
Bílkoviny
38,9 g
62 %
57 %
-
Tuky
38,1 g
59 %
54 %
-
nasycené
9,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Maso očistíme a ze všech stran osolíme, opepříme. V pánvi nahřejeme asi 2 lžíce oleje a panenku na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Mezitím rozčtvrtíme žampiony a v mixéru je rozmixujeme najemno. V pánvi nahřejeme 2 lžíce oleje, přidáme najemno nakrájený česnek, rozmixované žampiony a tymián. Osolíme, opepříme a za občasného míchání restujeme do odpaření veškeré tekutiny, stáhneme z ohně.
- Na fólii přes sebe vyskládáme plátky šunky, poklademe je žampionovou směsí, do středu položíme maso a pomocí fólie zabalíme do válečku. Vložíme na 20 minut do chladničky.
- Listové těsto rozbalíme a okraje potřeme prošlehaným vejcem. Z masa sejmeme fólii a zabalíme ho do těsta. Pevně uzavřeme ze všech stran a potřeme vejcem. Pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 25 minut.
- Dýni zbavíme semínek a nakrájíme ji na kostičky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme a pokapeme olejem. Pečeme při 200 °C asi 25 minut, poté je necháme vychladnout. Kapustové listy zbavíme tuhých částí, natrháme je na kousky a spaříme horkou vodou, poté je opláchneme ledovou vodou a necháme okapat. V salátové míse prošleháme 60 ml olivového oleje s citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a dle chuti osolíme, opepříme. Do mísy přidáme kapustu, dýni, pekanové ořechy, ostružiny a promícháme. Nakonec salát posypeme rozdrobeným sýrem.