Wellington a salát s ostružinami

Upečte si pravý Wellington, který okouzlí každou slavnostní tabuli.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 270 min

Ingredience

6 PORCE +

Na přípravu masa:

Na salát:

Na zálivku:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    645 KCal

    29 %

    27 %

  • Energie

    2697 KJ

    29 %

    27 %

  • Sacharidy

    29,6 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    4,8 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    38,9 g

    62 %

    57 %

  • Tuky

    38,1 g

    59 %

    54 %

  • nasycené

    9,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso očistíme a ze všech stran osolíme, opepříme. V pánvi nahřejeme asi 2 lžíce oleje a panenku na něm ze všech stran opečeme dozlatova. Mezitím rozčtvrtíme žampiony a v mixéru je rozmixujeme najemno. V pánvi nahřejeme 2 lžíce oleje, přidáme najemno nakrájený česnek, rozmixované žampiony a tymián. Osolíme, opepříme a za občasného míchání restujeme do odpaření veškeré tekutiny, stáhneme z ohně.
  2. Na fólii přes sebe vyskládáme plátky šunky, poklademe je žampionovou směsí, do středu položíme maso a pomocí fólie zabalíme do válečku. Vložíme na 20 minut do chladničky.
  3. Listové těsto rozbalíme a okraje potřeme prošlehaným vejcem. Z masa sejmeme fólii a zabalíme ho do těsta. Pevně uzavřeme ze všech stran a potřeme vejcem. Pečeme dozlatova ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 25 minut.
  4. Dýni zbavíme semínek a nakrájíme ji na kostičky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme a pokapeme olejem. Pečeme při 200 °C asi 25 minut, poté je necháme vychladnout. Kapustové listy zbavíme tuhých částí, natrháme je na kousky a spaříme horkou vodou, poté je opláchneme ledovou vodou a necháme okapat. V salátové míse prošleháme 60 ml olivového oleje s citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a dle chuti osolíme, opepříme. Do mísy přidáme kapustu, dýni, pekanové ořechy, ostružiny a promícháme. Nakonec salát posypeme rozdrobeným sýrem.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.