Vepřové na mrkvi a bramborách

3 hodnocení

Nevíte, co udělat k obědu? Zkuste vepřové maso na mrkvi a bramborách.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    251 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1048 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    25,0 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    24,0 g

    38 %

    35 %

  • Tuky

    4,9 g

    7 %

    7 %

  • nasycené

    1,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso očistíme a nakrájíme na kostky.
  2. Pak cibuli s masem přendáme do pekáčku, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Podlijeme trochou vody, zakryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 30 minut.
  3. Mrkev a brambory mezitím očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme je do pekáčku k masu (po 30 minutách pečení) a promícháme. Společně dopékáme ještě asi 30 minut. Zhruba 10 minut před koncem pečení alobal odstraníme, aby maso mělo zlatavou barvu. Před podáváním můžeme posypat ještě např. nasekanou jarní cibulkou.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.