Vepřové na mrkvi a bramborách
Nevíte, co udělat k obědu? Zkuste vepřové maso na mrkvi a bramborách.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
251 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1048 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
25,0 g
28 %
25 %
-
Vláknina
5,6 g
19 %
19 %
-
Bílkoviny
24,0 g
38 %
35 %
-
Tuky
4,9 g
7 %
7 %
-
nasycené
1,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso očistíme a nakrájíme na kostky.
- Pak cibuli s masem přendáme do pekáčku, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Podlijeme trochou vody, zakryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 30 minut.
- Mrkev a brambory mezitím očistíme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme je do pekáčku k masu (po 30 minutách pečení) a promícháme. Společně dopékáme ještě asi 30 minut. Zhruba 10 minut před koncem pečení alobal odstraníme, aby maso mělo zlatavou barvu. Před podáváním můžeme posypat ještě např. nasekanou jarní cibulkou.