Vepřové na kmíně se žampiony

nehodnoceno

Křehké kousky vepřového masa provoněné kmínem se zlatavě opečenými žampiony vytvářejí lahodnou symfonii chutí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    367 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1536 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    10,9 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    35,1 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    19,5 g

    30 %

    28 %

  • nasycené

    6,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na středně velké kostky.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme nakrájené maso, okmínujeme, osolíme a krátce ho orestujeme. 2. Pak maso podlijeme vývarem, přidáme žampiony, opepříme a případně ještě osolíme. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit.
  3. Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou vmícháme k poloměkkému masu a necháme ještě asi 15 minut provařit. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo rýží.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.