Vepřové na kmíně se žampiony
Křehké kousky vepřového masa provoněné kmínem se zlatavě opečenými žampiony vytvářejí lahodnou symfonii chutí.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
367 KCal
17 %
15 %
-
Energie
1536 KJ
17 %
15 %
-
Sacharidy
10,9 g
12 %
11 %
-
Vláknina
2,8 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
35,1 g
56 %
52 %
-
Tuky
19,5 g
30 %
28 %
-
nasycené
6,0 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na středně velké kostky.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme nakrájené maso, okmínujeme, osolíme a krátce ho orestujeme. 2. Pak maso podlijeme vývarem, přidáme žampiony, opepříme a případně ještě osolíme. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit.
- Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou vmícháme k poloměkkému masu a necháme ještě asi 15 minut provařit. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo rýží.