Ingredience
Postup
- Cibuli opečeme na másle do světle hněda, přidáme naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Opečeme je z obou stran na cibulce a podlijeme vodou, pomalu dusíme do poloměkka.
- Mrkev nakrájíme na kousky a přidáme k masu. Jakmile je vše měkké, vyjmeme maso i mrkev.
- Z mouky a másla připravíme jíšku, omáčku zahustíme a povaříme dalších asi 15 minut, poté vrátíme zpět maso s mrkví. Omáčku ochutíme solí, pepřem a přidáme plátek másla na zjemnění.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, propláchneme pod vodou a zalijeme vodou, aby byly potopené, osolené uvaříme doměkka. Poté je scedíme, rozmačkáme, přidáme máslo, teplé mléko a vyšleháme na kaši, kterou dochutíme solí.

















