Vepřové maso na mrkvi a bramborová kaše

2 hodnocení

Skvělý oběd pro celou rodinu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Na přípravu masa:

Na bramborovou kaši:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    589 KCal

    27 %

    25 %

  • Energie

    2464 KJ

    27 %

    25 %

  • Sacharidy

    44,5 g

    51 %

    45 %

  • Vláknina

    7,1 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    54,5 g

    86 %

    80 %

  • Tuky

    19,9 g

    31 %

    28 %

  • nasycené

    8,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli opečeme na másle do světle hněda, přidáme naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Opečeme je z obou stran na cibulce a podlijeme vodou, pomalu dusíme do poloměkka.
  2. Mrkev nakrájíme na kousky a přidáme k masu. Jakmile je vše měkké, vyjmeme maso i mrkev.
  3. Z mouky a másla připravíme jíšku, omáčku zahustíme a povaříme dalších asi 15 minut, poté vrátíme zpět maso s mrkví. Omáčku ochutíme solí, pepřem a přidáme plátek másla na zjemnění.
  4. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky, propláchneme pod vodou a zalijeme vodou, aby byly potopené, osolené uvaříme doměkka. Poté je scedíme, rozmačkáme, přidáme máslo, teplé mléko a vyšleháme na kaši, kterou dochutíme solí.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.