Vepřová játra na smetaně s paprikou

1 hodnocení

Máte rádi játra? Připravte si je na smetaně a podávejte s rýží.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na přípravu jater:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    499 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2089 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    29,5 g

    34 %

    30 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    33,4 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    27,0 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    15,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Játra odblaníme a nakrájíme na velikost jednoho sousta. V pánvi nahřejeme olej a játra na něm zprudka orestujeme. Opečená játra vyndáme z pánve a ve výpeku dozlatova opečeme najemno nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Do směsi přidáme na nudličky nakrájené papriky, krátce orestujeme, vrátíme játra, podlijeme vodou a vaříme do změknutí.
  3. Nakonec přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí s pepřem.
  4. Při servírování na talíři posypeme nakrájenou chilli papričkou, dozdobíme petrželkou a podáváme spolu s rýží.
Autor:

Podobné recepty

Kapustičkový buřtguláš

Uvařte si k obědu tento vydatný pokrm.

Čočka na kyselo s vejcem a slaninou

Rychlý a snadný pokrm pro milovníky luštěnin.

Virální kebab z mletého masa z trouby

Světové i české sociální sítě válcuje virální recept na domácí kebab z mletého masa, které jen...

Domácí ricottové gnocchi s olivami a rajčaty

Uvařte si italské jídlo od základů.

Uzené s bramborovým knedlíkem a špenátem

Česká klasika, které nikdy neomrzí.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.